h1

Samlarsjuka och loppisvirus

17 oktober, 2011

För några veckor sedan var det Antik & Kuriosamässa i Kista. Jag var där förstås. Gubben också.
Det finns inget mysigare än att vistas bland andra som har samma diagnos som man själv har! Då kan man känna sig riktigt fri! 
Vardagens trivialiteter är som bortblåsta när själen får vingar bland likasinnade. Hjärtat sväller när passionen delas med andra av samma sort som man själv.

Ack, borde inte alla få sin diagnos så att de vet vad de ska syssla med för att få vingar?

Jag hittade så klart ”nya” fina saker. T ex har min lilla samling av James Lundgrens teburkar utökats. Jag försöker ju att inte samla ordentligt, då jag ändå har min pedantiska sida och inte vill bli inhöljd i översvämmad samlarmani. Men, lite vill jag ju samla. Plåtburkar i sig blir ju ett alldeles för stort område, därför endast teburkar och bara från Lundgrens Thé.

 Om ni tittar noga så ser ni att det har smugit sig in några andra burkar också. Kunde bara inte låta bli! De är ju så himla fina!

Ett kaffemått från Konsum. 1 mått malet kaffe till  4 kkp. vatten.
Bakom står en burk Vanillinsocker från Svea Choklad i Norrköping.
Och så den pyttelilla asken från Göteborgs Kexfabrik. Den är bara 4 centimeter hög. Gick bara inte att motstå.
Tur som jag hade så träffade jag Lars-Göran från Framtidsantiken. Han har också diagnos. Bland annat lider han av filmisar, bioaffischer och godisförpackningar. Jag hade en godisförpackning som jag visste att han inte hade, så då bytte vi. Godis mot burkar. Vi är båda väldigt nöjda.

Lars-Göran hade en mysig monter. Gammeldags på det där viset som får en att hamna i känslan man hade som barn. När man inte nådde upp utan var i ögonhöjd med kassadisken i affären. Allt där uppe och bakom disken upplevdes i ett annat perspektiv. Sinnet var fritt och man kunde insupa atmosfären annorlunda. Och så gick man hem över backen med mormor som kokade kaffe och hade ett sånt där kaffemått med Konsum på. Och alla mormors systrar och bröder var vi och drack kaffe hos och de hade också Konsummått och annat fint. De hade stora klockor som tickade och slog. Man hade tid. Den kunde till och med gå långsamt.

Massor med fina gamla förpackningar och vackra trälådor fanns i Framtidsantikens monter.

Reklam  med tydliga budskap och……

…..godis från 40-talet. Det var många som åt dem faktiskt men de hade nog inte förstått att allt i Lars-Görans monter var gammalt. Allt.

Ja, det var lite från Kistamässan. Förutom burkarna så slog jag till på en vattenkanna av Stig Lindberg. Fontana kallas den. Lite rufsig i handtaget men det får man ta. Inte ofta man ser dem till själigt pris. De flesta har väl slängts eftersom det ”bara var plast”. Inköpta på Konsum nån gång på 70-talet kanske. Mamma hade en men det minns hon inte ens……….

Vi träffade Porslinsbloggen som berättade att våra Rörstrandsskålar av Stålhane i själva verker är designade av Marianne Wessman. Hon med picknick ni vet. Här är en gul skål. De finns i flera andra färger också.

Och så blev det ännu en liten miniatyr av Kåges Argenta. Den runda lilla vasen.

Så nu har jag fyra. Jag tror inte det finns så många fler modeller men det finns fler dekorer och andra färger. Grönt är den vanligaste färgen.
Har ni röda små argentor som vill byta hem – bara mejla 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: